Brutus Östling/N tog, för tredje gången,  emot Världsnaturfonden WWFs utmärkelse Årets Pandabok. Boken ”Bevingat” handlar om fascinerande fåglar från hela världen och är enligt juryn ”... en bok fylld med magi som ger mersmak”.

Brutus Östling tog emot utmärkelsen av kung Carl XVI Gustaf i samband med WWFs höstmöte på Ulriksdals slott.

– Som medlem i WWF sedan många år betyder utmärkelsen mycket för mig. I år betydde den extra mycket, dels för att jag utöver att ha tagit bilderna även har skrivit texten och dels för att boken handlar om något jag verkligen brinner för - de olika livsmiljöer där fåglar lever, livsmiljöer som på ett eller annat sätt är hotade eller håller på att förändras på ett negativt sätt, säger Brutus.

I boken följer vi med Brutus Östling till olika fågelmarker. Vi besöker tundran och taigan i norr, följer havsfåglar från Svalbard till de subantarktiska öarna i söder, möter lövskogarnas färggranna invånare i södra Europa och våtmarker från Sverige till södra Europa, Indien och Brasilien. Det är miljöer där fåglar bott och anpassat sig under hundratusentals, ibland miljontals år, men där många nu kämpar för sin överlevnad.

JURYNS MOTIVERING:
”Boken Bevingat tar med sina spektakulära bilder och inlevelsefulla texter läsaren med till möten med fåglar och andra djur i en föränderlig värld. Med sina oförutsedda kameravinklar och ljussättningar lyckas Brutus Östling fånga djuren i de mest fantastiska situationer – en bok fylld med magi som ger mersmak.”

Kontakt

Johan Lind (ordförande)
Email: johan.olof.lind [att] gmail.com

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats@concret.se
Powered by CONCRET