Mats Andersson's tionde fotobok. En konstnärlig tolkning av Smålands djupa skogar. Här finns väsen, troll mystik ...

De sju gamla sagorna i boken är berättade för länge sedan i Sverige, förmodligen under 1700- och 1800-talet. De är sedan upptecknade av olika personer – födda i Blekinge, Småland och Västmanland – under 1800-talet. Inledningstexten är skriven av Anette Grinde Lundberg.

"Skogen ansågs förr vara en farlig plats. Råkade man ut för en olycka eller gick vilse långt hemifrån var det svårt att få hjälp. De väsen som man trodde fanns i skogen eller i bäckar och sjöar ansågs vara farligare än de som fanns nära gården."

"Mats Andersson är en av de senaste årens mest kreativa svenska naturfotografer. Med en egen, mycket personlig bildstil närmar han sig sina motiv inte för att dokumentera utan för att hitta ett tilltalande konstnärligt uttryck. Bilderna har inte sällan en alldeles speciell, drabbande prägel. Istället för att vara traditionellt föreställande framstår djur och miljöer som närmast drömlika och ändå alldeles självklara."
/skriver Skånsk Naturfotofestival 2014.

Köp boken här!
Specialutgåva i begränsad, numrerad upplaga.

Jönköpings Posten 16 januari 2016:
"I 'När löven faller' är Anderssons atmosfäriska bilder i det närmaste abstrakta. De visar mörka och ljusa fält, former och konturer som framträder som skuggor. De svartvita, titellösa bilderna vill inte avbilda, inte föreställa något, utan frammana känslor. Och i detta avseende lyckas Andersson mycket väl. Bilderna har en slående styrka." /Johan Fingal, JP. Läs hela recensionen här som publicerades över ett uppslag på kultursidorna.

Kontakt

Anders Geidemark (ordförande)
Tel. 070-769 41 77
Email: anders.geidemark@telia.com

Webbmaster

Mats Andersson
Email: mats@concret.se
Powered by CONCRET