Naturfotograferna i Ryssland – Moskva, januari–februari 2018

Genom en kontakt mellan Anders Geidemark och Natalya Pervova, som ingår i teamet för Naturfotofestivalen ”Pristine Russia” (ung. ”Orörda Ryssland”), har ett utbyte av utställningar kommit till stånd. Delar av Naturfotografernas Jubileumsutställning medverkar på Pristine Russia-festivalen i Moskva jan-feb 2018, och delar av Ryska Naturfotografernas utställning presenteras på Naturfotografiska i Hallstahammar 14/4–12/5 2018. Geidemark skickade alla bilder ur Jubileumsutställningen (som är tagna i Sverige, det var ett krav) till arrangören i Ryssland. De gjorde sedan helt och hållet urvalet, vilket resulterade i att 21 bilder printades i stort format i Moskva, och ingår nu i utställningen.

På plats vid invigningen den 26 januari representerades Föreningen av ordf Geidemark. Invigningstal hölls bland annat av Sveriges ambassadör i Ryssland, Peter Ericson. Anders höll också tal och framförde Naturfotografernas uppskattning över detta fina utbyte av utställningar länderna emellan. Dagen efter, 27/1, höll Anders ett bildföredrag där såväl historiska bilder som nutida bilder av N-medlemmar visades. I det bildprogrammet visades i stort sett samtliga bilder som ingår i Jubileumsutställningen, även de som inte är tagna i Sverige.

Våra ryska kollegor uppskattade vår medverkan stort. Vi är den enda utländska organisation som är representerade i utställningen, som beräknas ses av 150 000 besökare i Moskva under en månad! Utställningen går sedan på turné i ett 70-tal länder under en fem-års period. Den visas i de 30 största städerna i Ryssland, där även den svenska delen ingår. Efter fem år räknar man med att utställningen setts av ca 3 miljoner människor!

  

Kontakt

Johan Lind (ordförande)
Email: johan.olof.lind [att] gmail.com

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats@concret.se
Powered by CONCRET