Landskap: Bohuslän
Ort: Lysekil
Invalsår: 2006
Webb: undervattensbilder.se
Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=1538087085

Anders är marinbiolog och undervattensfotograf samt jobbar till vardags med undervisning i marinbiologi.

Anders Salesjö är född 1966 och uppvuxen i Skövde. Redan under uppväxtåren intresserade han sig mycket för djur- och växtliv i vatten. Vid tolv års ålder gick han med i Skövde Sportdykarklubb och sedan dess har hans intresse för dykning och livet i havet bara blivit större med åren. Anders lämnade snart Skövde för att studera biologi vid universitetet i Göteborg och bosatte sig senare i Lysekil på västkusten. När han inte är på resande fot lever han här med sin fru Bettina samt barnen Axel och Olivia.

Sitt dagliga jobb har Anders vid Gullmarsgymnasiet i Lysekil där han arbetar som lärare i marinbiologi. Utöver sitt vanliga jobb har Anders även en del undervisning för Göteborgs Universitet, bland annat vid Sven Lovén Center för marina vetenskaper. Dessutom är han en ofta anlitad föredragshållare, kursledare, dykresearrangör och artikelförfattare.

Anders är en av Skandinaviens absolut främsta undervattensfotografer. Under årens lopp har han fått en mängd utmärkelser för sitt fotograferande. Han är bland annat nordisk och flerfaldig svensk mästare i undervattensfoto och har representerat Sverige vid flera VM arrangerade av CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques). Mest känd är han för sina djurbilder från nordiska vatten. Många års aktivt fotograferande i våra hemmavatten har lett till att han idag har Sveriges största bildarkiv över nordiska marina djur. Efter en mängd resor och flera års arbete utomlands har han också ett stort bildarkiv med marina djur från andra delar av världen.

Sedan barnen Axel och Olivia kom till världen har Anders inte rest lika mycket som förr. De flesta dyken sker numera vid Sveriges och Norges kust, men de senaste åren har han även vänt blicken mot våra svenska sjöar och vattendrag. Att fotografera i dessa vatten har varit en spännande utmaning som varit betydligt svårare att bemästra än att jobba i tropikernas klara vatten.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET