Landskap: Halland
Ort: Varberg
Invalsår: 2010
Webb: kustfoto.se

Kaj brinner för det nordiska ljuset och den nordiska naturen i all dess färg och form. 
Inspireras av filmare och hur de bygger upp bilden och skapar en handling.

Kaj föddes i Stockholm 1957. En stor del av hans tidiga år tillbringades i Tornedalen med oändliga skogar och storslagen natur direkt in på husknuten. 

Här i Hakkasbyn norr om polcirkeln, grundlades ett stort intresse för naturen som i vuxen ålder resulterade i flera olika naturvetenskapligstudier och avslutades med en Skogsmästareexamen 1997.

Numera bor Kaj i Varberg inte allt för långt från ett av landets finaste fågelreservat, Getteröns naturreservat. 

En stor del av hans tid går till ideellt arbete som fågelguidning och naturvårdsarbete och så här säger han om varför han arbetar ideellt: "Om jag använder och nyttjar naturen, både som en arbetsplats och inspirations källa, har jag också en skyldighet att skydda, vårda och förmedla kunskap eller insikt om hur viktigt naturen är! Det känns viktigt för mig, att inte bara ta, utan att också ge tillbaka!"

Kaj håller även bildspel/föredrag om bla Getterön och dess fågelliv samt håller kurser i digital kamerans grunder och fågelfotografering i samarbete med studiefrämjandet.

Kameran har alltid varit ett viktigt uttrycksmedel, långt innan han blev intresserad av fåglar Men efter ett besök vid Hornborgasjön och tranornas ankomst våren 2003 var han helt såld. 2006 gick han över till digitalsystemkamera. En helt ny värld öppnade sig och idag är hans fotograferande en livsstil.

Kaj's ambition är att skapa fågelbilder där naturen/miljön är en viktig beståndsdel med fokus på det lilla i det stora!

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET