Landskap: Västergötland
Ort: Floda
Invalsår: 1999
Webb: madenfalk.se

Säljare från Floda som alltid har haft en stor förkärlek till fånga detaljer i naturen, men har på senare år fastnat för landskapsfoto.

Mikael Madenfalk (f.1966) bor i Floda, som ligger mellan Alingsås och Göteborg. Bredvid fotograferandet arbetar Mikael som säljare inom elektronikindustrin. Han är uppvuxen med den vackra Säveån, som närmsta granne. Säveån blev också inkörsporten till både fotograferingen och naturen, för det började faktiskt i denna ordning. Från början var inte naturen det självklara motivområdet, och i mer än 10 år frilansade Mikael som pressfotograf åt en lokaltidning.

Idag fotograferar han gärna både det stora- och det lilla landskapet. Gillar att blanda traditionella landskapsbilder med lite mer konstnärliga makrobilder. I höst ger Mikael ut sin första helt egna bok, som självklart handlar om Säveån.

Mikael producerar även bildspel, både egna projekt och kommersiella bildspel åt olika uppdragsgivare. I detta ämne håller Mikael även kurser och workshops, där han delar sin passion till andra.

Som ett resultat av detta driver Mikael försäljning av bildspelsprogram och royaltyfri musik.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET