Landskap: Västergötland
Ort: Mölndal
Invalsår: 2007
Webb: mikaelsvensson.com
Facebook: facebook.com/fotograf.mikaelsvensson
Twitter: twitter.com/mickesvensson

Foto för mig är att vara ute i naturen. Det började under mina år i Grövelsjöfjällen. Jag fascinerades av den föränderliga fjällvärlden och har sedan dess hämtat mina motiv från naturens skattkammare.

Jag är född 1971 och bosatt i Mölndal. Foto för mig är att vara ute i naturen. Det började under mina år i vackra Grövelsjöfjällen. Jag fascinerades av den föränderliga fjällvärlden och har sedan dess främst hämtat mina motiv från naturens skattkammare.

Sedan 2004 är jag tillbaka i Mölndal där jag numera arbetar heltid som fotograf. I mitt fotografiska sökande letar jag efter rena och grafiska motiv, men gillar att ta ut svängarna ibland och skapa lite mer abstrakta motiv. Det bor en naturromantiker i mig som älskar att bli utsläppt.

Våren 2007 blev jag invald i föreningen Naturfotograferna vilket jag är väldigt glad och stolt över. Samma år blev min första bok “Mölndalsån – från källan till Drömmarnas kaj” utgiven. Mitt andra bokprojekt "En timme från Götaplatsen" gavs ut under våren 2009 och fler projekt är på gång. Hösten 2007 fick jag ett 1-årigt stipendium från författarfonden och 2008 fick jag Mölndal Rotaryklubbs kulturstipendium.

Jag finns representerad hos två av Sveriges största bildbyråer, BILDARKIVET.se och Naturbild.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET