Landskap: Östergötland
Ort: Linköping
Invalsår: 2016
Webb: www.niklasvirsen.com  |  frostadnaturfoto.se

Niklas Virsén, född 1982. Frilansande fotograf från Östgötaslätten. Bosatt i Linköping och driver företaget LKPGbild med inriktning mot natur, miljö – och naturfotografi. Är reseguide och  håller workshops för  Wild Nature fotoresor (wildnaturefotoresor.se) Niklas anordnar även egna kurser i efterbehandling och naturfotografering via företaget LKPGbild. 

När Niklas inte håller kurser fokuseras den mesta av tiden åt egna naturfotografiska projekt. Dessa presenteras ofta som utställningar runt om i Sverige och norden eller som föreläsningar, bildvisningar eller publikationer i tidningar.  Bilderna representeras också via digitala visningar på hemsidor, digitala forum eller sociala medier. Niklas bloggar även för den internationellt präglade sajten Nature Photo Portal. 

Niklas har en förkärlek till det nordiska landskapet och dess däggdjur, i synnerhet till Norges vackra berg och fjordar. Niklas vill förmedla miljöer i sina bildprojekt mer än enstaka fotografier från spridda platser och berättelsen står alltid i fokus. Detta är något som speglas i hans projekt ”Emotions Of Norway”. 

Det är inte endast på resorna som Niklas skapar bilder utan han har en stor kärlek till sina hemmamarker. Eklandskapet, fågellivet, dovhjorten, strutbräkenprydda raviner, grävling och vildsvin är bara några motiv som han fotograferar i närområdet. Hans attityd till naturen är att den aldrig är objektiv, det finns alltid något nytt att upptäcka. Han fotograferar både det stora och det lilla landskapet och är alltid på jakt efter djurlivet på de platser han besöker.

Naturfotografering är Niklas huvudsakliga uppgift, men han anlitas även för andra fotojobb i andra typer av miljöer dock oftast med ett fokus på miljö och en hållbar utveckling.

 

 

 

 

 

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET