Bildens betydelse i naturvårdsdebatten diskuterades på Naturfotodagen

Henrik Ekman, Lisa Röstlund, Sebastian Kirppu, Anette Seldén och Roger Brendhagen på scen under Naturfotodagen. Foto: Håkan Kvarnström

Under helgen som gick firade Camera Naturas Naturfotodag i Västerås 10 år. Under fotofestivalen stod /N på scen för att prata om den allvarliga situationen för de nordiska skogarna och diskutera kring fotografins roll i naturvårdsfrågan.

Naturfotografernas nystartade utställningsprojekt kommer att fokusera på den ständigt aktuella skogsfrågan. För att uppmärksamma det inledda arbetet hölls en paneldebatt som avslutande programpunkt på festivalen. Konferencier Henrik Ekman (N) och Annette Seldén (ordf. /N) inledde med att prata om skogens betydelse och om hur läget ser ut för våra skogar ser ut idag. Efter det ledde Henrik Ekman en paneldebatt kring ämnet. Medverkade gjorde Lisa Röstlund (prisbelönad journalist, DN), Sebastian Kirppu (skogsbiolog), Roger Brendhagen (naturfotograf) och Annette Seldén. Det blev en dryg timme med intressanta diskussioner kring hur bilder kan hjälpa till att påverka och lyfta viktiga frågor.

Föregående
Föregående

Nya medlemmar 2024: Peter Rosén och Rolf Segerstedt

Nästa
Nästa

Andraplats för Håkan Kvarnström i CUPOTY